Радетел за стабилизиране на община Дупница натовари двойно хазната от нетърпение да си прибере 1950 лв. за кюфтета

DenNews.bg
19.02.2015
размер на текста:

Лекарят, собственик на частната болница, ресторантьор и общински съветник от силно загрижената за финансовото състояние на община Дупница група Обединен демократичен блок д-р Ени Лефтеров натовари двойно общинската хазна от нетърпение да си прибере 1 950 лв. за зелева салата, скара и хапки, приготвени в ресторанта му „Рилски езера”.
Парите са фактурирани на 8 ноември 2013 г. и са за храна за гости на хоровия фестивал, който друг голям общественик- Стефан Чавеев организира, благодарение на упорство и финансовата подкрепа на община Дупница и въпреки слабия интерес към събитието. Храната е поръчана от ресторанта на общинския съветник именно от Чавеев. В последствие фактурата е издадена на община Дупница от ЕТ "Милчо Лефтеров-МЕЛ-Ени Лефтеров”.
Днес сметките на община Дупница са запорирани по искане на частен съдебен изпълнител Николай Славов и оперирането с тях е блокирано, докато не бъде изплатено задължението.
С наложените по силата на съдебно решение такси и лихви, общата сума, която ще бъде удържана от сметката на Община Дупница е 3 732,43 лева.
Съдебното решение, разбираемо, е в полза на д-р Лефтеров, тъй като задължението е неоспоримо.
Както бе отбелязано от кмета Методи Чимев на последната сесия на ОбС обаче община Дупница бавно, но все пак покрива старите задължения, включително и от предходния мандат. От 13 600 000 лв. заварени просрочени задължения към момента те са 2 700 000 лв. „Текущите плащания може да се бавят, но се покриват”, коментираха от администрацията, като не могат да скроят учудването си защо точно общински съветник не е имал търпение да изчака и то за такава сума.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети