Дупница ще е домакин на Европейско първенство по авиомоделизъм

DenNews.bg
16.02.2015
размер на текста:

Дупница ще бъде домакин на Европейското първенство по авиомоделизъм тази година. Надпреварата за радиоуправляеми планери и ще се състои от 21-и до 31-и юли в местността "Червенобрежки ливади", като в Дупница се очаква да пристигнат повече от 150 състезатели и екипите им от цяла Европа.
Организатори на първенството са моделклуб "Икар"-Дупница, Българската федерация по авиомоделизъм и община Дупница.
Състезанието ще премине под егидата на Световната федерация за въздушни спортове FAI. От ръководството на БФА и "Икар" вече проведоха първата от серията работни срещи с кмета на Дупница Методи Чимев. От родната централа отправиха покана към Чимев да заема поста а председател на Организационния
комитет на Европейското първенство.
Състезание от подобен ранг досега в България не се е провеждало и се очаква да привлече доста любители на този спорт не само от страната, но и от Европа.
"За Дупница ще бъде чест да бъде домакин на подобно състезание. Ще направим каквото е необходимо за безпроблемното провеждане на Европейското първенство. Ще има много работа, но съвместно с "Икар" и федерацията съм убеден, че ще се справим с организацията", коментира градоначалникът.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети