Школа „Терпсихора” събира танци от цяла България на дупнишка сцена

DenNews.bg
09.12.2015
размер на текста:

 Танцова школа "Терпсихора" и приятели ще зарадват публиката в Дупница с концерт-спектакъл "Нощта преди Коледа".
Събитието ще се проведе на 11 декември, петък, от 18:30 часа в салона на Драматичен театър "Невена Коканова". Билетите за концерта са с цена 3 лв., а част от събраните средства ще бъдат вложени в закупуване на костюми на малките танцьори на школата.
Гост-изпълнителите в концерта са: Фолклорен ансамбъл "Гайтан"- с. Първомай, община Петрич с гл. художествен ръководител Йордан Николов и Фолклорен танцов ансамбъл "Пиринче"- Благоевград с гл. художествен ръководител Симеон Стамболийски.
В концертната програма, публиката ще може да се наслади на танци от всички етнографски области на България, както и на голямото разнообразие от музика, и народни костюми.
Това са едни от най-престижните ансамбли в Югозапада. Публиката ще може да се докосне, както до танцовите умения на изпълнителите, така и до професионалното ниво на тези колективи, които са пример за останалите състави в нашия регион”, казва художественият ръководител на „Терпсихора” Владимир Евтимов, който обещава много настроение и зрелищен спектакъл.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети