Наркотици и фалшиви пари откриха при спецоперация в кюстендилско село

DenNews.bg
08.12.2015
размер на текста:

 Голямо количество фалшиви пари, наркотични вещества, приспособления за отглеждане на канабис и скимиращи устройства са открити в къща в с. Коняво при специализирана операция, проведена от служители на сектор БОП и криминалисти от ОДМВР Кюстендил. Действията са осъществените под надзора на Окръжна прокуратура - Кюстендил
Къщата е ползвана от 45-годишния кюстендилец К.М. Иззетите наркотични вещества са: 1446 г марихуана, 192 г хероин, метамфетамин – 14 грама, кокаин 13 грама. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Открити и иззети са и неистински парични знаци – над 2000 евро, чужди документи за самоличност.
К.М. е задържан за 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура, предстои изготвяне на искане до КОС за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. К.М. е известен на полицията с противозаконни деяния, осъждан е. По случая е започнато досъдебно производство.
Още двама кюстендилци за заловени с наркотици вчера.
Почти 15 грама хероин са открили и иззели от 45-годишен кюстендилец. Проверката на И.И. е извършена в центъра на града, при личния обиск у него са открити 6 опаковки с кафяво прахообразно вещество, при последвалите процесуално-следствени действия в имота му в Кюстендил са открити още 42 опаковки с кафяво прахообразно вещество. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви нарокотест – хероин, общото му тегло е 14.87 грама. В имота му в с. Граница са открити и 3 боеприпаса за огнестрелно оръжие. И.И. е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил, по случая е започнато досъдебно производство.
29-годишният Г.В. е задържан от кюстендилски криминалисти вчера с 9.17 грама хероин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест, Г.В. ще остане в полицейския арест 24 часа, по случая е започнато досъдебно производство.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети