Нов проект подсигури приемната грижа за изоставени деца в Дупница

DenNews.bg
07.12.2015
размер на текста:

 Нов проект подсигурява продължаването на приемната грижа за изоставени деца, настанени в приемни семейства в Дупница.
Община Дупница е утвърдена като бенефициент в новия проект "Приеми ме 2015" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", става ясно от писмо от Агенция за социално подпомагане до кмета на Методи Чимев. Дейностите по проекта ще бъдат за срок от 32 месеца. „Приеми ме 2015” е продължение на изпълнявания от 2011 година насам проект "И аз имам семейство", по който вече работят приемни семейства.
"Това е много важен проект, който се радвам, че ще продължим да реализираме. Той касае продължаване на дейността на приемните семейства в община Дупница. Ние имаме 16 такива утвърдени семейства, като в 13 от тях има настанени деца. По този начин, малчуганите ще продължат да чувстват семейния уют и няма да бъдат извеждани от семействата, което е изключително важно. Хубаво е, че по проекта се предвижда надграждане, но повече подробности ще имаме след като ни предоставят необходимите указания", коментира кметът Чимев.
Припомняме, че сегашният проект приключва в края на тази година, а новите договори с приемните семейства ще бъдат сключени от 1 януари.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети