Камерън ще провери охраната на границата ни с Турция

DenNews.bg
04.12.2015
размер на текста:

Снимка: Пресцентър Министерски съвет

Британският премиер Дейвид Камерън ще посети днес района на българо-турската граница, за да види как се охраняват външните граници на Европейския съюз.
Камерън и българският премиер Бойко Борисов кацнаха на летище Бургас тази сутрин при извънредни мерки за сигурност, от там ще отпътуват за Елхово.
Вчера Борисов обяви, че ще изнесе "урок по география" на Камерън, за да види красотата на България.
Камерън обяви вчера в разговор с президента Росен Плевнелиев, че България е добър пример за ефективен контрол на границите.
Борбата с тероризма, бежанската криза, както и реформите в Европейския съюз бяха основни теми на разговор в първия ден от посещението на премиера на Великобритания у нас. Това е и първата визита на министър-председател на Великобритания в България от 16 години насам.
Двамата премиери демонстрираха особена близост, обръщайки се един към друг на малко име.
Вчера вечерта Борисов показа на Камерън нестинарски танци и го почерпи с „традиционна българска кухня”. Нестинарите са били част от програмата към вечерята, разбира се от официалната страница на Борисов във „Фейсбук”.
По-рано премиерът Борисов се похвали и с друго: „Три папи са ме галили по главата”. Борисов допълни, че ще проведе урок по география на британците и „за да видят, че нашата граница с Турция е по-голяма от тази на Гърция”.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети