Пожар обхвана 150 дка гори, Златоград ще обяви бедствено положение

DenNews.bg
28.12.2015
размер на текста:

 Пожар, възникнал снощи между две села в община Златоград, вече е обхванал 100-150 декара смесени гори, а до края на деня се очаква да бъде обявено бедствено положение.
Стихията вилнее между селата Аламовци и Ерма река, съобщи заместник областният управител на Смолян Адриян Петров. Първият сигнал за пожара е получен в 19 часа снощи. Днес ще бъде поискана помощ от военните за овладяване на огъня.
„Лошото е, че има паднала земна маса от бедствието през месец март, която е вече суха и допълнително създава неудобство, а и отделно шумата, която се е насъбрала от широколистната дървесина, е проблем. Хубавото е, че няма вятър, който да усложнява обстановката - работят доброволци, както и всички служби, държавни и общински, на ниво Златоградска община. Идват представители на горско стопанство и от Службата за защита на населението от Мадан и Рудозем. Ще се опитаме със собствени сили да се оправим, като към момента ще изчакаме, но ако пожарът премине през другата страна на билото, то тогава може би ще се създаде по-тежка ситуация за населението, обясни кметът на Златоград Мирослав Янчев и подчерта, че няма пострадали хора. Източник: БНР

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети