Мюсюлмани спасиха християни при нападение на джихадисти

DenNews.bg
21.12.2015
размер на текста:

 Обикновени мюсюлмани спасиха християни при нападение на джихадисти срещу автобус в Кения. 10 бойци на терористичната групировка Ал-Шабаб нахлули в автобуса и поискали пътниците да се разделят по вяра.
Пътниците обаче отказват да го направят. Дори някои подават на спътниците си различни дрехи, типични за мюсюлманите, за да не могат да бъдат различени християните.
Преди година по същия начин бойци на Ал-Шабаб, крило на Ал Кайда в Източна Африка, нахлуха в автобус, запътил се за Найроби и убиха 28 пътници, които не бяха мюсюлмани.
Абди Мохамуд Абди е мюсюлманин и е бил сред пътниците в автобуса вчера. Той разказва, че терористите са нахлули в автобуса, след като са го засипали с огън и са убили двама души.
"Ние дори дадохме на някои от не-мюсюлманите част от религиозните ни одежди, за да ги носят в автобуса, така че да не бъдат лесно различени. Стояхме близо един до друг", разказва Абди пред Ройтерс.
"Бойците ни заплашиха, че ще ни застрелят, но ние отказахме и предпазихме нашите братя и сестри. Най-накрая те се отказаха и напуснаха, но предупредиха, че ще се върнат", разказа още той.
Шейх Абдиасис Абу Мусаб, говорител на Ал-Шабаб, потвърди, че групировката е обстрелвала автобуса. Въпреки това от групировката не коментират нищо за ролята на мюсюлманите в тази история. Източник: dnes.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети