Лоренцо от Дупница се би здраво пред 5000 души във Варна

DenNews.bg
20.12.2015
размер на текста:

Загуба по точки, но с много здрав отпор записа дупничанинът Симеон Димитров – Лоренцо на гала вечерта по кик бокс Ultimate Pro fight 4. Той се би срещу звездата на България в този спорт - двукратният европейски шампион и световен вицешампион Марио Кирилов. Събитието с 10 профи мача се състоя в Двореца на културата и спорта във Варна и събра 5000 зрители.
Срещата на Симеон Димитров срещу Кирилов бе дебют за Лоренцо в стил К-1, след като той идва от ММА. Въпреки че Димитров имаше ивестно прекъсване в тренировките, той получи предложение да се изправи срещу Марио Кирилов. „Марио много трудно си намира противници, защото никой не иска да се бие с него. Но ние по дупнишки решихме да приемем предложението и сме горди, че излязохме срещу такъв боец и че издържахме целия мач от 3 рунда по 3 минути. Прогнозите бяха за нокаут, но Симеон издържа и публиката го аплодира“, разказа треньорът Кирил Чакъров. Първият рунд премина с размяна на удари, а във втория Лоренцо изпадна в нокдаун след маваши, попаднало в черния му дроб. Дупничанинът обаче се възстанови и изкара мача до края, като съдиите дадоха победата на Марио Кирилов по точки.
Сред зрителите в залата бе и министърът на спорта Красен Кралев, който остана очарован от организацията и интересните битки. Според него кик боксът заслужава много повече внимание от доста олимпийски спортове.
„Доволен съм от участието. Мога да кажа и че СК Патриот завърши една успешна година, след като и Доброслав Радев спечели европейската титла“, заяви треньорът Кирил Чакъров.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети