Догодина ще са ясни автобусните фирми, които ще наддават за поръчка за 1 милион

dennews.bg
17.12.2015
размер на текста:

 На 21 януари в 11 часадогодина ще стане ясен броят на фирмите, които ще участват в поръчката за избор на превозвачи на градската, междуградската, както и на сезонните линии от община Дупница.
Поръчката по избор вече е обявена от Общината. Причината е изтичането на досегашния договор за тази дейност, който бе сключен преди 10 години в мандата на Първан Дангов. Общата прогнозна максимална стойност е 869 100 лева без ДДС, която превозвачите имат право да получат за извършваната услуга.
8 са обособените пакети с по няколко направления, като най-голяма е тази за вътрешноградския транспорт - 646 700 лева. От Община Дупница обаче заложиха задължително условие за кандидатстване по тази позиция - автобуси, които да могат да извършват превоз на трудноподвижни лица. Неотговарящите на това условие, няма да бъдат допускани до участие в поръчката по избор.
Точковите критерии са както следва: за възраст на автобуса ще се дава до 30 точки, за икономически най-изгодна цена - до 40 точки, за екологична категория до 20 точки, а преимушествата ще носят до 10 точки при определянето на победителите.
Преди сключването на договорите с победителите, ще бъде направен оглед на автопарка им.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети