Жената на Катин загуби дело за уволнението й от детската градина в Кочериново

DenNews.bg
14.12.2015
размер на текста:

 Половинката на осъдения бивш кмет на Кочериново Костадин Катин Силавана Рекарска загуби делото, което заведе срещу община Кочериново за уволнението й от поста на директор на детската градина в града.
Рекарска, която живее на семейни начала с Катин, искаше от съда отмяна на заповедта за уволнението й, както и да бъде възстановена на директорския пост. Освен това в предявения до Районен съд-Дупница иск претендираше обезщетение от 400 лв. и съдебните разноски.
Рекарска е освободена от работа със заповед на настоящия кмет Иван Минков на 4 май тази година. Посоченият мотив за усолнението й е неявяване на работа за период 12.01.2015-16.01.2015 г., след като тя е трябвало да се върне на работа след изтичане на майчинството й. За този период Рекарска е подала заявление за ползване на неплатен отпуск, но е получила отказ. Тя втърди, че детето й е било болно, но не е приложила болничен.
Към документите по делото бе приложено писмо от Главна Инспекция по труда с което се разрешава уволнението на ищцата. За уволнението общината е уведомила и Независимия учителски синдикат.
Районен съд-Дупница отхвърли като неоснователни претенциите на Рекарска и я осъди за заплати 120 лева за вещо лице и 400 лв. деловодни разноски.
Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Кюстендил.

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети