Меркел втвърдява тона към бежанците, броят им трябва да бъде намален драстично

DenNews.bg
14.12.2015
размер на текста:

 Драстично намаляване на броя на бежанците и ограничаване на достъпа им до Германия. Това обяви канцлерът Ангела Меркел преди започващия конгрес на Християндемократически съюз
Съюзниците на Меркел оказват натиск върху нея да ограничи броя на идващите в Германия бежанци, които се очаква да надхвърлят 1 милион тази година.
"Ще заявим ясно, че трябва драстично да се намали броя на хората, които пристигат. Това трябва да стане чрез европейската солидарност и като премахнем причините за бягството на хора, а не чрез едностранни действия на Германия", заяви Меркел.
Прояната в отношението й към бежанците е опит да отговори на натиска, който й оказват политическите съюзници, както й неодобрението на политиката й сред германците- популярността на канцлера спадна драстично, заради подхода й към бежанската криза.
Част от мерките за намаляване броя на бежанците включват сътрудничество с Турция за борба с контрабандистите на хора, подобряване на ситуацията в сирийските бежански лагери в Турция, Ливан и Йордания и засилване на контрола по външните граници на Европейския съюз.
Критиците на Меркел искат тя да намали броя на пристигащите бежанци преди изборите в три германски провинции през март и казват, че може да бъдат застрашени надеждите й да се кандидатира за четвърти мандат през 2017 г. Източник: Нова телевизия

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети