Тревога заради бус с бомба на Термина 1 на летище София

DenNews.bg
01.12.2015
размер на текста:

Снимка: БЛИЦ

 Районът около Терминал 1 на Летище „София” е отцепен заради сигнал за микробус със съмнителен багаж. Вече е ясно, че в микробуса с белгийска регистрация, паркиран до терминала, има експлозив. Сигналът е подаден малко преди 13:00 часа.
Два куфара, жълта раница, както и бял пакет, са изнесени до момента от специален полицейски робот. Преди това задните врати на автомобила бяха взривени дистанционно. Специализираната техника на отряда за борба с тероризма продължава да извлича от колата вещите.
На място има полицейски екипи, барети, обучено куче и линейка. Специалисти по взривните устройства, облечени в специални защитни облекла. Вероятно намерените вещи ще бъдат взривени с контролиран взрив.
От летището уточниха пред Дарик радио, че в момента на Терминал 1 няма пътници. Летището обаче продължава да работи и към момента няма отменени полети. Очаква се самолет от Малта да кацне на Терминал 1 в 16:15 часа.
Това е поредният сигнал за изоставен багаж в столицата - преди дни на няколко пъти полицията отцепи района на Лъвов мост заради сигнали за оставени куфари.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети