Нови преговори между управляващите и синдикатите на МВР

DenNews.bg
09.11.2015
размер на текста:

 Нови преговори между управляващите и синдикалните организации по законодателните промени, свързани със социалния пакет на служителите в МВР се очаква да започнат от днес.
Вчера правителството се отказа от предложенията си за бюджета за догодина, в който бе заложено орязване на обезщетенията при пенсиониране и на бъдещи заплати и намаляване на годишните отпуски в сектор "Сигурност".
Независимо от оттеглянето на предложенията, полицаи и надзиратели от цялата страна се събраха на протест пред Народното събрание вчера. Синдикати обявиха, че остават в стачна готовност, а протест ще има и в четвъртък, когато се очаква ресорната комисия да обсъди проекта за "Бюджет 2016".
В НС вече е внесен нов проектозакон за МВР, съобщи Нова ТВ. По думите на вътрешния министър Румяна Бъчварова той е добра основа за начало да преговорите.
Министърът на отбраната Николай Ненчев също съобщи, че от понеделник започват консултации с всички партии в парламента за това как предвижданите промени ще се отразят на придобивките за военните. Източник: dnevnik.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети