Вергил Кацов напуска ОбС-Дупница, намек за отказ направи и Пламен Соколов

DenNews.bg
06.11.2015
размер на текста:

 Вергил Кацов от Народен съюз, говорител на групата на ОДБ и председател на икономическата комисия в предходния мандат, ще напусне Общински съвет-Дупница. Намек за отказ от мандата си в местния парламент днес направи и бившият кмет и настоящ съветник от Движение 21 Пламен Соколов.
Иначе и двамата положиха клетва на първото заседание на ОбС днес.
Вергил Кацов обясни, че решението му е добре обмислено, а основният му мотив е да даде възможност на младите в екипа на партията да се развиват. Другият му мотив е, че не може да работи с хора, срещу чиито действия се е борил ожесточено в последните месеци.
На мястото на Кацов в ОбС ще влезе Спас Андреев.
Както писахме, на последните избори Народен съюз спечели три мандата, а другите двама съветници са д-р Лорета Николова и Ивайло Шаламанов.
Д-р Пламен Соколов, който бе кандидат-кмет от Движение 21, намекна, че може да се откаже от участието си в Общински съвет от микрофона на заседанието днес. След като декларира, че той и другият съветник от Движение 21 Виолета Зашева ще подкрепят кмета Чимев и екипа му, Соколов каза: „най-вероятно до няколко дни ще има нов член на ОбС на мое място”. След това той повтори „няколко дни” и „най-вероятно”.
След изборите Соколов е споделил, че се бори за кметското място, а не за Общински съвет.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети