Полицаите от Кюстендилска област ще протестират пред парламента

DenNews.bg
06.11.2015
размер на текста:

 Полицаите от Кюстендилска област няма да излязат на протест днес пред сградата на Областна управа, каквото намерение имаше вчера. Причините са две-заявлението за провеждане на протест е внесено в община Кюстендил по-малко от 24 часа от провеждането на протеста, а и униформените не желаят да създават неудобство на гражданите, които нямат нито вина, нито нещо общо с това, че някой подценява исканията на 40 000 служещи. Това обясни за DenNews.bg зам.-председателят на Синдикалната федерация на полицейските служители Добромир Добрев.
„Полицаи от всички управления от областта ще се присъединят към националния протест в неделя пред сградата на Народното събрание. Няма организиран транспорт, ще пътуват с лични автомобили. Проблемът е в Народното събрание, точно там може и да бъде решен, затова най-логичното място за протест е там. Няма смисъл да създаваме неудобство за съгражданите си”, коментира Добрев.

Когато Конституцията бъде променена и там е записано, че медийна изява на премиера след три дни влиза в сила като закон – тогава ще спрем протеста.

Така Добрев отговори на въпроса ни дали обещанието на премиера Бойко Борисов, че няма да се пипат социални придобивки за служителите в МВР, няма да доведе до спиране на протестите.
„Това беше едно медийно изявление на премиера от телевизора. Все пак премиерът е изпълнителната власт и не той решава. Единствен начин протестът да спре е проектозаконът, който в момента е внесен в парламента, да бъде оттеглен. Мога да ви кажа, че служителите в МВР са много разочаровани. Това, което премиера обеща, касае 3 000 служители, а ние говорим за 40 000 души”, каза още Добрев.
Проектобюджетът за следващата година предвижда значително намаляване на парите за МВР.
По информация на пресцентъра на ОДМВР-Кюстендил за последните 10 дни са подадени 11 заявления за напускане от страна на полицейски служители от управленията в областта.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети