Марек Юнион-Ивкони: Хубаво е да се мерим с най-добрите

DenNews.bg
05.11.2015
размер на текста:

От щаба на Марек Юнион-Ивкони останаха доволни от мача с Белогорие Белгород във волейболната Шампионска лига, въпреки загубата с 0:3. Треньорът Найден Найденов и капитанът Владимир Лобутов заявиха, че Марек може да извлече само ползи от срещата си с отбор като руския гранд.
„Радвам се, че играхме първия мач с тях, за да можем да претръпнем и в следващите мачове да покажем зъби. Пред собствена публика и толкова хора в залата момчетата искаха да покажат малко повече от себе си, но това ни се отрази стресиращо. Но ние за това сме в Шампионската лига, за да се учим. Това ни дава преимущество в българското първенство, защото там сме много по-уверени и играем с много голямо самочувствие. Болната ми тема е, че вече в България трябва да се инвестират повече пари във волейбола, за да можем да се противопоставяме на силни отбори с играчи като Мусерский. Надявам се в следващите мачове от Шампионската лига да вземем нещо повече от това, което успяхме срещу Белогорие“, коменентира Найден Найденов след двубоя.
„Знаехме, че руснаците са много по-добри от нас и се опитахме да се сравняваме с най-добрите. Белогорие за миналата година е световен клубен шампион, това показва класата им. Опитахме да рискуваме начален удар, макар че не ни се получи. Както те, така и ние, вчера (б.а. вторник) за първи път тренирахме в залата и още не сме свикнали, а като домакини сме по-добри. Имаше притеснение в началото на мача, но все пак се опитахме да играем както си можем“, обясни капитана Владимир Лобутов.
Сръбската звезда на Белгород Марко Ивович продължи добрия тон и похвали домакините. „Марек е солиден отбор, но ние си имахме цел да победим и я следвахме. Другите отбори в групата Берлин и Аркас са много силни и ще видим какво ще се получи, още не съм ги гледал. Ние искаме да бъдем първи, но и те искат същото, така че ще видим... Атмосферата беше страхотна, залата беше пълна до край. Приятно е да се играе, когато във всяка част на залата има публика. Организацията също беше на ниво. Е, беше малко хладно, но всичко е наред“, завърши с усмивка Ивович.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети