Обувки вместо хора на поход за опазване на природата в Париж

DenNews.bg
30.11.2015
размер на текста:

 Обувки вместо хора на поход за опазване на околната среда в Париж. 22 000 обувки покриха в неделя Площада на Републиката във френската столица, откъдето трябваше да потегли походът за опазване на природата.
Заради атентатите от 13 ноември обаче всички масови събирания, включително и това, бяха отменени. По тази причина екоактивистите решиха да помолят всички, които са искали да се включат в похода, символично да поставят чифт свои обувки там.
Свои обувки за „похода” изпратиха и папа Франциск, генералният секретар на ООН, дизайнерът Вивиан Уесууд, актрисата Марион Котиярд и певицата Ванеса Паради.
"Над четири тона" обувки бяха събрани през последната седмица, обясни Ема Руби, помощник-директор на „Avaaz”, световно гражданско движение, което се бори срещу глобалното затопляне. По-късно всички обувки бяха предадени на благотворителни организации за помощ на бедните.

 

Лидерите на над 150 държави ще се включат в конференция за борба с климатичните промени в Париж,

 

като ще се опитат да договорят правила за намаляване на емисиите на парникови газове и за спиране на зависимостта от изкопаемите горива.
Очаква се Съединените щати, Китай, Бразилия и други големи държави да обявят, че ще удвоят финансирането на технологии за добиване на енергия от възобновяеми източници.
Анализатори вярват, че е възможно да бъде договорена обща позиция, въпреки че повечето големи държави-замърсители не желаят да подпишат обвързващ документ. Източник: Нова телевизия

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети