Битата санитарка: “Всичко ме боли, но шокът мина“

DenNews.bg
30.11.2015
размер на текста:

"Цялото тяло ме боли, но съм по-добре от миналата вечер, защото тогава стресът беше много голям", разказа пред журналисти битата санитарка Гергина Николова.
В събота срещу неделя в спешното отделение в Благоевград психично болен мъж преби санитарка, след като нанесе побой и на баща си. Нападателят е задържан от местни полицейски служители.
"Той крещеше: "Всички ще умрете". След това ме хвана за косата и ме събори на земята, започна да ме рита, и аз се свих на кълбо", спомни си Николова. Жената е категорична, че ще съди побойника, дала е показания пред следовател.
„Тук минават много пациенти, тази година ще имаме между 15 000 и 16 000 минали пациенти, от които 5500 ще бъдат приети в отделенията на болницата и в други болници, разбира се. Нормално е от такава бройка да има някой път и инциденти”, заяви началникът на Спешното отделение в МБАЛ-Благоевград д-р Владимир Рабаджийски.
Той уточни, че инцидентите се създават предимно от хората, които употребяват наркотични средства или алкохол. Според него трябва да се регулира потокът на пациенти в Спешното.
Най-агресивни, най-шумни и с най-големи изисквания са тези, които са неосигурени, допълни д-р Рабаджийски.
Това е поредно нападение над дежурен в СПО на МБАЛ-Благоевград. На 31 декември срещу 1 януари т.г. бе бита санитарката Емилия Яновска, на която пациент счупи ръката й. След 3 месеца болнични, ръководството на МБАЛ все още отказва да й изплати обезщетение по трудовата злополука. Обяснението на настоящия директор на МБАЛ д-р Огнян Митев е, че това е станало при предшественика му.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети