Голям мач чака Марек Юнион-Ивкони, руснаците пристигнаха в Дупница

DenNews.bg
03.11.2015
размер на текста:

За голям мач се готвят играчите на Марек Юнион-Ивкони. Утре българският волейболен първенец излиза срещу руския гранд Белогорие Белгород. Съперникът е от най-висока класа, като в състава му личат имена като смятания за волейболист №1 в света в момента – 219-сантиметровият Дмитрий Мусерский, Тарас Хтей, легендата Сергей Тетюхин, сърбинът Марко Ивович. Командата е водена от Вадим Хамутцких, в отсъствието на Генадий Шипулин.
Белогорие Белгород е един от най-силните отбори в света в последните години – 3-кратен победител в Шампионската лига, световен клубен първенец, 8-кратен шампион на Русия. В турнира на шампионите Белогорие е изиграл 112 мача, като е постигнал 79 победи и е инкасирал 33 загуби. В най-силния клубен турнир руският отбор ще участва за 12-ти път.
От другата страна на мрежата Марек ще разчита на хъс, ентусиазъм и помощ от трибуните. Това е първи мач в обновената Спортна зала в Дупница, чиято реконструкция ще продължи дори часове преди началото на самия мач. Всичко за волейболната битка обаче е готово, като двата тима проведоха и официалните си тренировки в съоръжението. Руснаците пристигнаха в Дупница днес следобед, настаниха се в хотела и от 18.30 часа изпробваха новата зала. Преди тях, от 16.30 часа, и момчетата на Найден Найденов проведоха първо занимание в залата. С проблеми в отбора на Марек са Михаил Цветанов, който е с травма, и Ангел Велков, който е с вирусно заболяване.
Мачът е утре, сряда, от 18 часа, има останали билетите.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети