Взрив на борда е причината за падането на руския пътнически самолет

DenNews.bg
03.11.2015
размер на текста:

 Взривно устройство на борда е най-вероятната причин за катастрофата с руския пътнически самолет, който се разби на Синайския полуостров и всички 224 пътници и екипаж загинаха. Това е заключението на американска агенция за анализи.
„Трагедията не е била причинена от техническа неизправност. Ако беше така, пилотите на самолета вероятно щяха да бъдат в състояние да маневрират и да се докоснат до земята без катастрофални последици”, обобщават експертите
Тази хипотеза се допълва и от сателитни кадри от американски спътник, работещ в инфрачервен диапазон. На тях се вижда "топло петно" над Синай по времето, когато самолетът е прелитал над полуострова. Анализатори от американското разузнаване вярват, че това може да се дължи на експлозия в самия самолет, било то от бомба, горивен резервоар или двигател, взривил се в резултат на неизправност, но няма индикация, че ракета земя-въздух може да е свалила машината.
Междувременно траурът в Санкт Петербург беше удължен до 5 ноември. Днес там пристигна и втори самолет с лични вещи на жертвите.
Самолетът А321 на руската компания Когалимавиа, изпълняващ полет от египетския курорт Шарм-ел-Шейх до Санкт Петербург, се разби на 31 октомври, всички 217 пътници и 7 души екипаж загинаха..
С първи самолет на руското министерство на извънредните ситуации вчера бяха докарани от Кайро в Санкт Петербург телата на 140 жертви. Източник: bTV

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети