Българка на съд в САЩ за фатална катастрофа

DenNews.bg
03.11.2015
размер на текста:

Съдебен процес започва в САЩ срещу 29-годишна българка за причинена катастрофа, при която възрастен мъж е убит, а внучката му е пострадала. Делото в Лас Вегас започна с избор на съдебно жури.
Трагедията се разиграла на 24 ноември миналата година в Уарм Спрингс. Българката връхлетяла с колата си върху 63-годишният мъж, който бутал количка с 18-месечната си внучка. Мъжът починал на място, а количката на бебето се преобърнала, но то оцеляло.
Според очевидци българката с инициали Г.С.К. е карала на зиг-заг по улица Рейнбоу роуд, преди да връхлети върху пенсионера Майкъл Гръбс и внучката му.
След като ги ударила, българката не спряла да окаже помощ, а избягала. Тя твърди, че дори не е разбрала, че е ударила мъжа и внучката му.
Българката чакала 8 дни, за да се предаде в полицията. Тогава се установило, че визата й е изтекла още през 2006 г. и тя пребивава нелегално в САЩ. През 2007 г. била арестувана за шофиране без книжка и под влияние на упойващи вещества.
Ако бъде призната за виновна, българката може да получи до 15 години затвор затова, че не е спряла на място на катастрофа, предизвиквайки нараняване или смърт. Източник: dnes.bg
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети