Санкция от ФИФА: Реал Мадрид със забрана да картотекира нови играчи

DenNews.bg
27.11.2015
размер на текста:

 ФИФА ще накаже Реал Мадрид да не може да картотекира нови футболисти в рамките на два трансферни периода, разкрива вестник "Ел Паис". Световната футболна централа наложи абсолютно същото наказание на Барселона през лятото на 2014 година.
Санкцията срещу Реал Мадрид ще бъде за нарушаване на трансферни правила, във връзка с привличането на играчи до 18 години.
Разследването на ФИФА спрямо „белия балет“ продължава вече близо една година.
Според информацията от ФИФА са взели решение да наложат наказание на Реал Мадрид още през юли, но заради различни мотиви са забавили неговото обявяване.
От „Ел Паис“ са се свързали с ФИФА и са отправили въпроси относно информацията, която имат за наказанието на Реал Мадрид, но от централата са отказали да им дадат конкретен отговор, защото нямат практика да разгласяват по подобен начин информация, която все още не е потвърдена официално.
Все още не е ясно кога ФИФА ще обяви официално своето решение, но се очаква това да се случи в началото на следващата година. Това означава, че най-вероятно Реал Мадрид ще може да осъществява трансфери през януари, а наказанието ще влезе в сила от лятото на 2016 година.
Световната футболна централа разследва 50 момчета, които в момента са част от школата на Реал Мадрид. Източник: gong.bg

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети