Момиче от Австрия е убито от ислямистите, искало да избяга от тях след година вярност

DenNews.bg
25.11.2015
размер на текста:

 17-годишна тийнейджърка от Австрия, която преди година избяга от дома си и се присъедини към джихадистката групировка „Ислямска държава”, е била пребита до смърт, след опит да избяга от ислямистите и Сирия.
Случаят със 17-годишната Самра Кесинович и приятелката й 15-годишната Сабина Селимович стана известен през месец април миналата година. След като двет оставият послание „Не ни търсете повече, ще се видим в рая” до родителите си, заминават за Сирия, за да се присъединият към джихадистите. Веднага те сатанаха лице на пропагандните материали на ИД. Двете се появиха на снимки, на които държат оръжие и са заобиколени от въоръжени терористи. Предполага се, че са били омъжени за джихадисти веднага след пристигането им.
Австрийски вестник твърди, че Самра е била убита от джихадистите, след като се опитала да напусне Ракка – градът, извесен като столицата на "Ислямска държава". Засега няма официално изявление на австрийските власти по темата.
Приятелката й пък, 15-годишната Сабина, е убита при боеве миналата година.
Предполага се, че за радикализирането на момичета е виновен ислямски проповедник от Босна, живееш във Виена. Около 130 души от Австрия се бият на страната на Ислямска държава.
Източник: dnes.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети