Община Дупница иска пари за спортната зала в Крайници от спортното министерство и тотализатора

DenNews.bg
25.11.2015
размер на текста:

 Община Дупница подаде документи за отпускане на средства за ремонт на спортната зала в село Крайници от спортното министерство. Парите се очаква да бъдат осигурени от новата кампания на ведомството и Българския спортен тотализатор, която е свързана с осигуряването на средства за реновиране или изграждане на малки спортни обекти. Самото финансиране за тези дейности пък ще бъде осигурено посредством нова моментна лотарийна игра.
Любопитното е, че се предвижда колкото повече постъпления се генерират от даден регион, толкова по-големи ще бъдат инвестициите в него.
"Направен е вече оглед на залата в Крайници и сме изготвили проектобюджет, който ориентировъчно е около 90 000 лева. Ще се надяваме да бъдем сред печелившите градове, за да успеем да реализираме намерението в едно от най-големите села на общината. В зависимост от отпуснатите средства, ще преценим и дали ще са нужно да отпусне и собствени средства, за да доразширим проектното намерение за съоръжението", обясни кметът на Дупница Методи Чимев.
Спортната зала в Крайници е част от комплекса, в който се намират още футболния стадион и открит басейн.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети