Ислямска държава се закани на Оланд и Обама

DenNews.bg
20.11.2015
размер на текста:

Преди дни прозвучаха закани и към Путин.

 Терористичната групировка „Ислямска държава" разпространи видеозапис, в който бойци на терористичната групировка заплашват Белия дом със самоубийствени атентати и коли бомби, и се заканват да извършат още атаки във Франция.
Шестминутният запис, публикуван от екстремисти от ИД в Ирак, приветства парижките атентати, показва превода от арабски език, направен от американския център за наблюдение на ислямистки сайтове.
Ден по-рано ИД разпространи видео с известни места в Ню Йорк, намеквайки, че те също са мишена.
Директорът на ФБР Джеймс Коми заяви, че няма достоверна информация за каквато и да било заплаха в САЩ да се готви парижки тип атентат.
Говорителят на Държавния департамент Джон Кърби каза за Си Ен Ен, че се анализира достоверността на разпространения вчера запис. Всички в американското правителства се отнасят сериозно към тези заплахи, подчерта Кърби.
Записът, озаглавен "Париж преди Рим", започва с телевизионни кадри от парижките атентати, а после в него говорят по отделно двама екстремисти. Боец от ИД заплашва да срине френски паметници и плаши с нападение срещу Белия дом. Вторият екстремист заплашва американския президент Барак Обама и френския му колега Франсоа Оланд. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети