Две камикадзета се взривиха в обградена от полицията сграда в Париж

DenNews.bg
18.11.2015
размер на текста:

 Две камикадзета, един от които жена са се самовзривили в сграда, обградена от тежко въоръжени полицейски части във френската столица Париж. От часове в квартал Сен Дени се провежда полицейска операция. Извърши се щурм в сграда, където се бяха барикадирали най-малко петима души. Сред тях е и деветият издирван за кървавите атентати от петък - 28-годишният белгиец от марокански произход Абделхамид Абаауд, известен още като Абу Омар или Белгиеца.
По информация към момента са щурмувани два апартамента. В първия апартамент с колани с експлозиви са се взривили двама души, единият от които жена. Там е арестуван един терорист. Във втория апартамент са арестувани трима души.
Операцията беше предшествана от интензивна стрелба и от взривове. Чути са 7 експлозии.
Предградието Сен Дени е буквално парализиран заради операцията и хората бяха призовани да не излизат навън.
Съобщава се за двама леко ранени униформени.
В района влиза и армията, разполага се военна техника. Към 6,30 ч. българско време над северните части на Париж са се появили и хеликоптери.
От съображения за сигурност е спряно движението на метрото в отцепения район на френската столица.
Стадионът "Стад де Франс", където се самовзриви един от терористите при кървавите атаки в петък, се намира именно в квартала "Сен Дени".
Френските медии твърдят, че паралелно с мащабната акция в района, текат операции и обиски и на други места в столицата и из страната. Източник: Нова телевизия, Дарик

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети