Ново общинско предприятие ще управлява спортните съоръжения на община Дупница

Ново общинско предприятие ще управлява спортните съоръжения на община Дупница

DenNews.bg
17.11.2015
размер на текста:

 Създаването на общинско предприятие „Спортни имоти“ към което да преминат всички спортни съоръжения, собственост на община Дупница, обмисля кметският екип. Идеята в момента се разисква и ще бъде предложена в окончателен вариант на Общински съвет-Дупница, който да вземе крайното решение. На пресконференция днес кметът Методи Чимев посочи, че това е практика, прилагана в почти всички градове, където има общински спортни съоръжения.
„Обмисляме варианта със структура, която според мен, не трябва да бъде повече от 4-5 души. Нужна е и подробно разписана наредба за ползването на залата и стадиона. В момента съм възложил да бъде изготвена подробна справка за разходите, които ще бъдат правени средномесечно, за да бъде наясно с тях новият управител. Разходите по поддръжката на съоръженията не са никак малко и трябва да има възвръщаемост все пак. На какъв принцип ще се ползва от клубовете, както казах е въпрос на наредба. Ако клубовете плащат наем, то той ще бъде съвсем минимален за разлика от външните ползватели – за концерти, тържества, спортни лагери и други“, обясни Чимев.

Интерес към наемането на закрития плувен басейн в ОУ „Св.Климент Охридски“ е заявен днес, обяви още кметът Чимев.
„Досега проведохме две процедури за отдаването на басейна под наем с месечна цена от 100 лева, но конкретен желаещ не се появи. Днес има заявен интерес и дори желаещите отидоха да го огледат. Имена не цитирам, защото няма нищо конкретно. Хората е нормално да видят, да преценят какъв е разходът и дали ще имат възможност да стопанисват басейна, което да им носи и печалба, разбира се. Около 47-48 хиляди лева са необходими, за да започне басейнът да функционира нормално. Ако не се намери желаещ, община Дупница ще се заеме с ремонта и пускането му за ползване от дупничани. Грехота е Дупница да няма плувен басейн, затова съм го заложил в списъка за следващата година“, каза още Чимев.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети