ОбС-Дупница единодушно подкрепи създаването на Местна инициативна група

DenNews.bg
16.11.2015
размер на текста:

 Без никакви дебати и напълно единодушно Общински съвет-Дупница прие докладната за създаване на Местна инициативна група – стъпка към кандидатстване по Програмата за развити на селските райони, което би осигурило до 2 милиона евро за селата на общината.
Кандидатстването по Програмата за развитие на селските райони ще бъде в партньорство с Местна инициативна група „Разметаница“ - Бобов дол. Партньори по проекта от страна на община Дупница ще бъдат читалищата в селата Бистрица, Самораново и Яхиново, както и три фирми от Крайници, Джерман и Червен брег.
Решението бе взето с гласовете на всички присъстващи на извънредната сесия днес 27 общински съветници. Това е първото решение на новия Общински съвет, но е недовършена работа на предходния местен парламент. Идеята трябваше да се осъществи още по времето на миналия Общински съвет, но след като съветниците Костадин Костадинов от Обединен демократичен блок и Станислав Павлов от БСП изказаха съмнения за непрозрачен избор на фирмите-партньори и недостатъчна прозрачност при обсъжданията се стигна до отхвърляне на докладната. Тя бе отлагана на два пъти, а ОбС успя да събере нужните гласове едва на трета сесия, заради което пък бе изпуснат срока за подаване на документите в Министерство на земеделието и храните.
Вторият шанс сега идва благодарение на това, че от министерството са удължи срока за подаване на документи за кандидатстване до 11-ти декември.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети