Алексей Петров обяви награда от $100 000 за информация за атентаторите

DenNews.bg
13.11.2015
размер на текста:

 Алексей Петров обяви награда от 100 000 долара за предоставяне на достоверна информация за разкриване на извършителите и поръчителите на атентата срещу него. Това каза самият той пред журналисти преди началото на днешното заседание на делото срещу него в Специализирания съд.
Петров добави, че анонимността на източниците на информация е абсолютно гарантирана.
Въпреки това той подчерта, че има доверие на разследващите и вярва в благоприятния изход. Петров коментира, че медиите са определили атентата срещу него като терористичен и в тази връзка заяви „с терористите - като с терористи“.
Петров каза, че информацията, която ще му бъде предоставена, ще даде, за да подпомогне официалното разследване на покушението срещу него. Той добави, че води паралелно разследване, което не е алтернативно, а само подпомагащо разследващите органи. Петров каза още, че се надява някой ден да може да отговори на въпроса каква е причината за атентата.
След заседанието срещу Петров в същата зала в Специализирания съд ще започне делото срещу Златимир Иванов-Баретата. Пред журналисти Иванов каза, че днес се е поздравил с Алексей Петров като приятел. В отговор на въпрос кой е стрелял срещу него Иванов каза, че има служби, които трябва да работят по въпроса. Той отрече да се занимава с търговия с наркотици и обвини определени медии, че пишат лъжи за него.
На 29 октомври т.г. срещу Алексей Петров беше извършен опит за атентат в столицата. Неизвестни стреляха по автомобила му с два гранатомета.
Стрелбата в района на бул. "Черни връх" вдигна на крак полицията, но и до днес няма задържани за атаката. Ден след нападението беше открита колата, с която се придвижвали нападателите на Петров.
Алексей Петров е основен подсъдим в делото "Октопод". Процесът е за организиране и ръководене на престъпна група, създадена за рекет и изнудване. Източник: Дарик

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети