Парите за селата първа тема на новия Общински съвет-Дупница

DenNews.bg
12.11.2015
размер на текста:

 Проектът, който би осигурил до 2 милиона евро за селата ще е първата тема на новия Общински съвет-Дупница. Председателят на местния парламент Ивайло Константинов насрочи извънредна сесия за понеделник, 16 ноември с една точка- дали да бъде създадена Местна инициативна група, която да кандидатства съвместно с МИГ-Размераница-Бобов дол по Програмата за развитие на селските райони.
Както е известно, предходният Общински съвет отложи ня няколко пътни докладната, заради изразени съмнения за непрозрачност в процедурата за избор на селски фирми, които да участват в управителния съвет на инициативната група. Съмненията бяха от страна на БСП и ОДБ. В края на краищата решението бе взето на трета сесия, но след изтичане на крайния срок, даден от земеделското министерство. Заради това от Министерство на земеделие и храните са отхвърлили заявлението и възможността за кандидатстване. В края на миналата седмица обаче стана ясно, че срокът за подаване на документи е удължен до 11 декември и община Дупница все още има шанс да кандидатства за пари за селата.
Предложението е разгледано на среща между новите общински съветници, а за 17.30 часа днес е повторно обсъждане, за което са поканени представители на неправителствени организации, земеделски производители, кметове на кметства и граждани.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети