Община Дупница се включва в световния ден в паметта на жертвите на пътни инциденти

DenNews.bg
12.11.2015
размер на текста:

 Община Дупница се включва в световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. По решение на Генералната асамблея на ООН всяка трета неделя на месец ноември бе определена за ден в памет на жертвите на пътни инцидент.
"За съжаление, особено тази година, изгубихме няколко наши съграждани и дечица в ужасни катастрофи. За войната по улиците се говори отдавна, но трябва и да се мисли и осмисля този проблем от всеки един от нас, който сяда зад волана. Община Дупница се включи в кампанията на учениците от Гимназия "Христо Ботев" през пролетта, която бе насочена отново срещу смъртта по улиците и сега отново няма да
стоим безучастни. Нека не почерняваме десетки семейства и бъдем толерантни на пътя. Моят апел е: Карайте внимателно, нека се прибираме живи при семействата си. Нека този световен ден на възпоменание да бъде всекидневен и бъде ден за размисъл и осъзнаване на необходимостта от култура у всеки един от нас,
които сме участници в движението по пътищата", заяви кметът на Дупница Методи Чимев.
По негова заповед започна монтирането отново на билборди със слоганите на кампанията на учениците от дупнишкото учебно заведение.
Статистиката показва, че ежегодно в резултат на инциденти по пътищата на България, стотици губят живота си, а хиляди получават наранявания и мнозина остават с увреждания за цял живот. Експертите изчисляват, че от всички ПТП-та, България губи годишно 2% от брутния вътрешен продукт, или около 1,2 млрд. лева.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети