Арестуваха 22-годишен от Дупница, заплашвал да убие от любов гимназистка

DenNews.bg
11.11.2015
размер на текста:

 Дупнишката полиция арестува 22-годишен мъж, подложил на тормоз и отправял закани за убийство към 17-годишна ученичка след отказ от нейна страна да сподели любовните му намерения. Сигналът в РУ Дупница е подаден от потърпевшата, която е съобщила, че отказът й да има взаимоотношения със задържания е провокирал агресивността му. Опитите за осъществяване на контакт и заканите за убийство са осъществени чрез социалните мрежи.
Криминалистите са предприели незабавни действия, уведомена е прокуратурата. 22-годишният мъж ще остане в полицейския арест 24 часа. Към момента 22-годишният мъж не е известен на полицията с криминални прояви.
По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница.
Случаят се разигра на фона на трагедията в Сливен, където мъж застреля ученичка, заради отказа й да сподели чувствата му. Извършителят нахлу в гимназия в Сливен, уби Симона и рани още двама души. Той направи неуспешен опит за самоубийство.
В хода на разследването се установи, че Симона е подлагана на тормоз от страна на убиеца си от дълго време, а последната му казана е била, „ако не е моя, няма да е на никой”.
През 2012 г. полицай уби, заради несподелена любов и след поредица заплахи чрез Фейсбук и телефонни съобщения, 25-годишната студентка Ивелина.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети