Осъден за катастрофа с автобус, отнела девет живота, избяга от правосъдието

DenNews.bg
11.11.2015
размер на текста:

 Един от осъдените за жестоката автобусна катастрофа на магистрала "Тракия", отнела девет човешки живота, стана поредният избягал от българското правосъдие. Собственикът на фирмата-превозвач Ениз Ченгел е в неизвестност, въпреки че вчера трябваше да влезе в Бургаския затвор заедно с още двама души, осъдени за тежката катастрофа, съобщи Нова телевизия.
Ениз Ченгел и шефът на транспортния отдел на несъществуващата вече фирма "Ентуртранс" трябва да останат зад решетките 10 години, а водачът Светослав Димитров - пет. Металните порти обаче са се затворили зад гърба само на двама от осъдените - Точев и Димитров, тъй като Ченгел е в неизвестност.
На 15 юли 2011 г. на магистрала „Тракия" девет души загинаха, след като автобусът се обърна и избухна в пламъци. Четири години по-късно собственикът на фирмата-превозвач е поредният беглец от родното правосъдие.
Близките на жертвите отдавна подозират, че той ще избегне затвора.
Окръжната прокуратура в Бургас е институцията, която трябва да предприеме действия по издирването и задържането на Ениз Ченгел, за да бъде приведен в затвора, където да изтърпи присъдата си. Той е поредният беглец от родното правосъдие. Черната серия започва с Братя Галеви, осъдени за рекет и изнудвания. Те са зад граница от години.
В нелегалност е и Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за двойното убийство пред Соло. В неизвестност от края на 2014-а са и осъдените за пребития до смърт студент Стоян Балтов. На подсъдимата скамейка бяха изправени трима младежи, един вече излежава ефективна присъда, другите двама полицията все още издирва. Още един фрапиращ пример за бягство от правосъдие е Хюриет Сюлейманов, обвинен за смъртта на трима студенти, загинали при катастрофа, който е обявен за общодържавно издирване. Източник: novanews.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети