ГЕРБ-Дупница подаде сигнали в прокуратурата, полицията и ОИК за купуване на гласове. Само ромските секции са активни

DenNews.bg
01.11.2015
размер на текста:

 ПП ГЕРБ - Дупница внесе сигнали в Районна прокуратура, полицията и Общинската избирателна комисия, за това че от началото на изборния ден на територията на цялата община се наблюдават масови нарушения на изборния процес, изразяващи се в купуване на гласове.
В жалбата се посочва, че незаконната търговия е особено засилена в избирателните секции, намиращи се в ПГ „Акад. С. П. Корольов”, ОУ „Неофит Рилски”, ОУ „Св. Климент Охридски”. Посочва се още, че се извършва незаконна търговия в ромските махали Каваклия, Гиздова Махала, а също и в квартал „Ценеви”. Така например в района на ОУ „Св. Климент Охридски” е забелязано лице, управляващо бледожълт Опел Кадет с рег. номер КН 3919 АН, което превозва избиратели, извършва незаконна агитация в автомобила и по свидетелства на очевидци раздава по 20 лева. Лицето има собствено име Георги.
В жалбата на ПП ГЕРБ - Дупница се казва още, че в Гиздова махала търговията с гласове се извършва от Асен Асенов, по прякор Чепарката в заведение „При Татяна”. В Горна махала гласове се плащат от лице, известно Спасе Битака. В Каваклия покупката се извършва от лице от ромски произход – Демир Мусов, известен като Демчо Циганина.
От щаба на ПП ГЕРБ посочват още, че, за разлика от миналата седмица, избирателната активност в секциите, които са предимно с българско население, е на половина. В секциите, където избирателите са предимно от ромски произход, избирателната активност е по-висока от този на първи тур.
Така например в секции №1, 3, 19, 21, 46, 47- към 11 часа са гласували 163 души, а към 13 часа броят на гласувалите е 812.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети