Измамници за смях: Нацелиха по случайност телефон на полицията

DenNews.bg
07.10.2015
размер на текста:

 Трима телефонни измамници станаха за смях, след като в опита си да забогатеят от поредна жертва, набраха телефонния номер на полицейското управление в Кърджали.
Без да подозират гафа си те изиграли целия си репертоар с искане да им бъдат предадени спешно 9 000 лв. Вместо поредния лековерен слушател обаче излиянието им било изслушано от служителка в дежурната част на полицията, която моментално подала сигнал на колегите си.
Случаят се разиграл в събота вечерта. На стационарния телефон в районното управление се обадил мъж, който се представил за далечен роднина на служителката, която вдига телефона.
„Започна да обяснява как е поръчал два котела за парна инсталация в голям супермаркет в града и трябва да даде 9 000 лева. Намеси се в разговора и мним управител на супермаркета, който заяви, че трябва до половин час да се плати поне половината от сумата като капаро, за да може да се запази стоката, за да може да си я получи този мой мним роднина”, обясни Ралица Хаджиева, мл. оперативен дежурен.
Тя влиза в роля. Уговаря среща с измамниците, на която изпраща своя колежка и патрул.
На срещата с кола пристигат трима телефонни измамници. Нещо им подсказва, че са попаднали в клопка и бързо потеглят. Но полицията вече знае кои са. Минути по-късно колата им е спряна, а те - задържани. Присъда обаче едва ли ще има, защото пари така и не са предадени.
Това не е първият случай, в който ало-измамниците нарочват за своя жертва униформени.
Разследването на каръшкия опит за измама на полицията продължава.
Само в рамките на около месец това е втората крупна телефонна измама, разкрита от полицаите в Кърджали. Източник: Нова телевизия

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети