US военни в плен след падането на самолета им в Сомалия

DenNews.bg
29.10.2015
размер на текста:

 Военни, сред които най-вероятно има американци, са похитени, след като транспортен самолет с 12 военни на борда се е разбил в Сомалия южно от столицата Могадишу. Ислямистката групировка Аш Шабаб е взела пътници за заложници, предаде ДПА, като се позова на представители на властите и очевидци.
"Потвърждавам, че екипажът и самолетът са в ръцете на Аш Шабаб. Казаха ни, че на борда е имало 12 души, част от които американци", заяви говорител на местните власти.
Според друго официално лице летателният апарат е превозвал голямо количество американски долари.
Министерството на отбраната на САЩ потвърди, че е станало произшествие, но увери, че самолетът не е американски и в него не е имало американци.
Летателният апарат е изпълнявал полет от кенийската столица Найроби. Самолетът е транспортирал товар за войските на Африканския съюз в Сомалия. Той е паднал на земята при проливен.
Районът на катастрофата е под контрола на Аш Шабаб. Предвидено е било транспортният самолет да кацне в близка военна база, използвана от силите на Африканския съюз, но и от дронове на американските въоръжени сили.
Причината за катастрофата за момента не е изяснена. Според сомалийските власти самолетът е паднал заради дъжда или технически проблем. Източник: bTV

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети