Корабче с мигранти потъна край Гърция, сред жертвите са седем деца

DenNews.bg
29.10.2015
размер на текста:

 Корабче с мигранти, опитващи да достигнат Гърция е потънало край бреговете на остров Лесбос. Най-малко 10 души, сред които седем деца, са загинали.
Първоначалните данни сочеха седем загинали, сред които пет деца, но по-късно бяха открити телата на още трима удавени - две деца и една жена. Съобщава се, че са спасени 241 души, които са с тежка хипотермия заради времето, прекарано в студените води на морето.
Гръцки патрулни кораби и хеликоптер, както и рибарски съдове и жители на острова с джетове се включиха в спасителните операции, които бяха затруднени заради тъмнината и силния вятър. Според местни медии в болница се откарани деца в критично състояние.
Полицията съобщава, че не е ясно колко точно са пътували на кораба и колко хора още може да са се оказали във водата. Общо 39 стана броят на мигрантите, които са намерили този месец смъртта си във водите на Гърция, опитвайки се да достигнат сушата.
От началото на годината 560 000 мигранти и бежанци от Сирия, са пристигнали в Гърция по вода, а достигналите Европа през Средиземно море са около 700 000, съобщават от Междунардната служба по миграциите. Повече от 3200 души са загинали при тези пътувания през морето, като повечето от тях са деца. Източник: БГНЕС

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети