Турската полицията нахлу в централата на критична към правителството медия

DenNews.bg
28.10.2015
размер на текста:

 С водни оръдия и сълзотворен газ части на турската полиция нахлуха в централата на критичната към правителството медийна група „Коза Ипек" в Истанбул, пише турският в. „Хюриет". Властите е трябвало да приложат съдебна заповед за поемане на контрол над холдинга, посочва още изданието.
Събитията стават само дни преди парламентарните избори в страната на 1 ноември.
По-късно служители на реда са успели да влязат в основната контролна зала на групата и да попречат на излъчването на телевизионен сигнал. Полицията също така е блокирала входа на сградата, спирайки служителите да влязат вътре.
Властите са използвали сълзотворния газ и водните оръдия, за да разпръснат тълпата, която се е събрала пред сградата в знак на подкрепа към медийната група, в която влизат телевизиите „Бугюн" и „Каналтюрк", както и вестниците „Бугюн" и „Милет".
В същото време главният редактор на телевизия „Бугюн" Тарик Торос заяви, че компанията не е била информирана за предстоящите действия.
Съд в Анкара реши по-рано тази седмица да назначи панел от попечители на „Коза Ипек" заради обвиненията й в „участие в действията на фетулахската терористична организация" - термин, с който властите визират движението на опозиционера Фетулах Гюлен. Източник: БГНЕС

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети