Таксиджия с присъда за убийство нападна полицай пред Народното събрание

DenNews.bg
22.10.2015
размер на текста:

 Таксиметров шофьор с присъда за убийство е нападнал полицай пред сградата на Народното събрание снощи, съобщи МВР. Полицаят направил забележка на водача, защото бил спрял на пешеходна пътека. При втората подкана да премести колата, таксиметровият шофьор излязъл от колата и ударил униформеният служител в гърдите.
На мястото на инцидента са пристигнали три патрулни коли, екип на ДАИ и линейка. Полицаят е бил откаран за преглед във Военна болница, а по-късно освободен. 46-годишният таксиметров шофьор се оказал криминално проявен, с присъда за убийство. Той е задържан за 24 часа.
Според БНР арестуваният таксиметров шофьор е бивш полицай. Той е работил в Първо РПУ до средата на 90-те години.
ДАИ проверява как човек с присъда е получил разрешително да кара такси и предстои проверка на фирмата превозвач. Пред "Нова телевизия" шефът на автомобилната администрация Цветелин Цветанов заяви, че става дума за шофьор на "най-голямата таксиметрова компания в София".
По-късно от ДАИ съобщиха, че водачът не е имал удостоверение за психологическо изследване, не е предоставил пътна книжка, а на касовия апарат не е въведено неговото име като данъчно задължено лице. За тези три нарушения на шофьора е съставен акт за административно нарушение.
Междувременно от пресслужбата на прокуратурата съобщиха, че срещу 46 – годишния Борис Тасев е започнало бързо производство за нападение на полицай при изпълнение на службата му. От него става ясно, че служителят на реда е с лека телесна повреда.
Законният срок за провеждане на разследването по бързото производство е 7-дневен. Наказанието за извършеното престъпление е до 3 години лишаване от свобода. Източник: dnevnik.bg

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети