Откриха масови гробове на бойци от Ислямска държава

DenNews.bg
22.10.2015
размер на текста:

 Стотици тела на бойци на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД) са били открити в масови гробове в иракския град Байджи, предаде "Франс прес", като се позова на силите за сигурност. За момента не е ясно кога са били погребани труповете и как са били идентифицирани като джихадисти.
Бойци от шиитски милиции, свързани с Иран, воюващи на страната на Ирак, са открили 19 масови гроба, в които е имало 365 тела. Районът на Байджи, където се намира най-голямата в страната рафинерия, е арена на интензивни сражения от 16 месеца. Ключови сектори в района преминаха от едни ръце в други на няколко пъти през този период.
Голямата офанзива, започната от иракските сили преди 10 дни, обаче изглежда постига успех. Те превзеха по-голямата част от рафинерията, въпреки че в обекта остават малки гнезда на съпротива.
Министерството на отбраната на САЩ смята, че иракската армия и милиции, които се сражават срещу ИД, са постигнали сериозен прогрес. Пентагонът обаче смята, че те напредват бавно към Рамади, контролираната от джихадистката групировка столица на западната провинция Анбар, предаде още "Франс прес", като се позова на неговия говорител полковник Стив Уорън. Източник: dnevnik.bg

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети