Бюлетините за местните избори пристигат днес в Областна администрация

DenNews.bg
20.10.2015
размер на текста:

 145 000 бюлетини за националния референдум вече са доставени в Областна администрация – Кюстендил. За съхранението им е осигурена денонощна физическа охрана и СОТ.
Днес ще бъдат получени в печатницата бюлетините за предстоящите местни избори за кметове и общински съветници в присъствието на двама упълномощени представители на ОИК, определени с Решение на ОИК, както и двама представители на Областна администрация Кюстендил. Бюлетините ще бъдат доставени в Областна администрация – Кюстендил и разпределени за всяка община.
Методическите указания до секционните избирателни комисии са осигурени от областния управител и предоставени на ОИК. Обучението на ръководството и членовете на СИК, ще се проведе на датите 19, 20 и 22 октомври в НЧ „Братство – 1869“.
Изборните списъци за гласуване ще бъдат получени от ГД „ГРАО“ към МРРБ на 21.10.2015 г. от представител на Областна администрация - Кюстендил и представители на общинските администрации.
Приет е Оперативен план за организацията на работата в ЦИК в деня на изборите за кметове и общински съветници на 25 октомври 2015 г. и приемането от ОИК на изборните книжа и материали относно резултатите от изборите и на данните от СИК извън страната от гласуването на националния референдум. Съгласно него информацията, свързана с организационно-техническата подготовка, протичане на гласуването, включително и за избирателната активност се представя от Областна администрация – Кюстендил към ЦИК и АМС.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети