Определени са 60-те зоополицаи на България

DenNews.bg
02.10.2015
размер на текста:

Над 60 служители от всички областни дирекции на МВР вече са определени да разследват престъпления спрямо животни, съобщи заместник-министър на МВР Красимир Ципов по време на кръгла маса за бъдещето на зоополицията у нас.
България е втората държава в Европа, която ще има своя зоополиция, заяви министърът на земеделието Десислава Танева, и изрази увереност, че до края на годината тя ще заработи.
Според Танева липсата на ефективно работещи програми за овладяване на популацията безстопанствени кучета и ниската ефективност от мерките, които местните власти вземат, са причината да се предприеме създаването на зоополиция.
Най-важното е, че има съгласие и консенсус за това, посочи министърът на земеделието. Тя очаква трудности и много разгорещени дебати по сформирането на зоополицията, на първо място сред които е манталитетът на българина. Танева разказа за реакция на свои колеги в парламента, които я питали: "До там ли я докарахме? Нямаме ли си друга работа".
Песимизъм за това дали бързо ще се задейства зоополицията изрази омбудсманът Константин Пенчев. Той допълни, че инициативата за новата структура е показателна за това, че вече държавата не е безразлична към проблема. Източник: Дарик/ mediapool.bg
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети