Образователна инициатива за ползите от рециклирането гостува в Дупница

DenNews.bg
02.10.2015
размер на текста:

Еколабиринт, информационно-образователна инициатива за разделното събиране на отпадъците и ползите от рециклирането, ще гостува в Дупница в неделя, 4 октомври.
Всеки, който иска да влезе в лабиринта, трябва да донесе поне една празна кутия от сок или мляко, а за да намери изхода – да отговори на 11 въпроса, свързани с опазването на природата и ползите от рециклирането. Всички участници ще получат награди и подаръци. Съпътстващите презентации и работилници допълнително обогатяват познанията на децата за опазването на околната среда и дават практически съвети за отговорно отношение към нея в ежедневието ни.
Инициативата ще е проведе в Дупница и още седем български общини. Материалите, от които са направени опаковките за течности – картон, пластмаса и алуминий, подлежат 100% на рециклиране и могат да се използват многократно. Ползите за обществото и околната среда от незамърсяването на природата и спестяването на ресурси са многобройни и засягат всеки един от нас.
Кампанията се организира от ЕКОПАК България, най-голямата в България организация за оползотворяване на опаковки и Тетра Пак, най-големия в света производител на картонени опаковки за течности, с подкрепата на община Дупница и натурални сокове Флорина.
Инициативата в Дупница започва в 11 часа на 4-ти октомври на площад „Свобода”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети