Емо Костадинов надъхва волейболистите за бой по „петлите“

DenNews.bg
16.10.2015
размер на текста:

Едва ли има спортист в България, който да знае по-добре от Емил Костадинов как се бие Франция. Почти 22 години след онзи велик 17 ноември на "Парк де Пренс", когато с гол на Емо в последната минута "петлите" капитулираха, а България започна похода си към четвъртото място в света, сега наш национален отбор отново е изправен пред решаващ мач с Франция.
Утре от 20:45 часа в препълнената "Арена Армеец", волейболистите на Пламен Константинов излизат в полуфинален сблъсък срещу шампионите от тазгодишната Световна лига. Точно заради това има предложение Костадинов да бъде покакен да вдъхне кураж на отбора преди мача.
"Естествено, че съм съгласен. Ако ме поканят дори ще вляза в съблекалнята, за да надъхам момчетата" отсече Екзекутора на "петлите" пред Меридиан Мач.
В същото време стана ясно, че дъщерите на Емо Ирен и Катрин са страстни фенки на волейнационалите и присъстват на всеки мач в "Арена Армеец" от началото на европейското.
У Емо се събуди и носталгия, докато гледа пълните трибуни. Той с умиление си спомня времената, когато националният ни отбор по футбол пълнеше до пръсване националния стадион "Васил Левски". Сега обаче, заради трагичното си представяне, момчетата на Ивайло Петев бяха гледани от малко повече от 1000 души в последния си домакински мач срещу Азербайджан.
"Това е абсолютно нормално, имайки предвид представянето на футболистите ни. Зала или стадион се пълнят със силна игра. Заради това волейболът предизвиква подобна истерия", каза Костадинов.
Екзекуторът призна, че няма универсална рецепта за победа над "петлите", но той би казал на волейболистите няколко съвета.
"Най-важното е да оставят сърцето си на полето. Тогава успехът ще дойде", убеден е Емо.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети