ЧЕЗ обеща ток за социалните жилища в Дупница до седмица

DenNews.bg
16.10.2015
размер на текста:

 На среща с и.д. кмет на Дупница Олга Китанова главния оперативен директор на ЧЕЗ Стефан Апостолов обеща дружество приоритетно да извърши необходимите действия, така че новопостроените социални жилища в Дупница да бъдат захранени с електричество през идната седмица. По този начин, гражданите, които вече имат осигурен достъп до наетите от тях жилища, ще имат ток до дни.
От своя страна Китанова обясни, че до дни теренът около социалните жилища ще бъде разчистен от все още останалите строителни отпадъци и подравнен, а през следващата седмица ще се извърши чекалиране с оглед необходимостта от по-лесен
достъп в района.
Припомняме, че уличната мрежа около социалните жилища все още не е изградена поради забавения старт на програма "Региони в растеж", по която са предвидени около 1,5 млн. лева за изпълнението на проекта. Строителните дейности ще започнат и приключат през пролетта на 2016 година, както вече нееднократно сме информирали.
Отстраняването на забележки по жилищата продължава, като те са за сметка на фирмата изпълнител. "Трябва да сме коректни към хората и осигурим необходимите условия, както по жилищата, ВиК, ел.подаване и т.н. Това е и причината да не сме започнали
вземането на месечните наеми, като платен е само депозита в размер на два месечни наема съгласно Наредбата на ОбС. Така че, едва когато приключим с ремонтните дейности ще бъдат сключени договорите за наем", обясни директорът на Дирекция "Европроекти" Славка Петровска.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети