БСП и ГЕРБ с жалби за плакати на опоненти в нарушение на правилата в Дупница

DenNews.bg
14.10.2015
размер на текста:

 БСП и ГЕРБ внесоха жалби в Общинската избирателна комисия в Дупница за разлепване на плакати в нарушение на правилата.
Жалбата на Мария Чочова и Станислав Павлов – кандидати за общински съветници от БСП се отнася за разлепени плакати на ГЕРБ на стената срещу деловодството на Общинаска администрация (при задния вход на денонощната аптека), която е държавна собственост.
С проверка от страна на трима представители на ОИК е установено, че на мястото има агитационни материали в разрез със заповедта на и.д. кмет Олга Китанова за местата за поставяни агитационни материали.
Жалбата е уважена и от ОИК указват на и.д. кмет да предприеме необходимите действия по премахване на агитационните материали, поставени в нарушение на ИК.
Жалбата от ГЕРБ е внесена от Крум Милев и касае залепването на плакати на Коалиция Народен съюз върху плакати на ГЕРБ върху металната ограда при Учителския институт, както и разлепването на плакати на същата коалиция върху автобусна спирка. Към жалбата са приложени пет цветни снимки.
При проверка от страна на трима членове на ОИК обаче на посочените места не са констатирани твърденията в жалбата. На посочената метална ограда членовете на ОИК не са намерили въобще плакати, а само следи от премахнати агинтационни материали. Те са установили още, че на спирката на градския транспорт пред Учителския институт няма залепени предизборни плакати.
Жалбата на ГЕРБ е отхвърлена.

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети