Двамата терористи в Париж са убити при щурм на полицията

DenNews.bg
09.01.2015
размер на текста:

Двамата братя Саид и Шериф Куаши, които са предполагаемите извършители на атаката срещу редакцията на „Шарли ебдо”, при която бяха убити 12 души, са били убити при полицейския щурм в печатницата, където терористите се бяха барикадирали. Малко преди това бе съобщено, че в района се чува шум от стрелба и взривове. Медиите съобщават още, че полицаите са направили опит за преговори с братята, но той е бил неуспешен. Медиите си противоречат за броя и пола на заложниците в печатницата.
Според някои вътре е имало една заложничка и тя се е отървала без наранявания. Други обаче твърдят, че там се е намирал 26-годишен мъж, който също не е пострадал. Информацията са двама убити заложници и други 20 в плен се оказа недостоверна.
Спецчастите щурмуваха едновременно печатницата, където се укриваха братята и магазина, където стрелецът, който уби полицайка, държеше заложници.
Шест експлозии бяха чути край супермаркета в източната част на Париж, където Амеди Кулибали държеше шест души. Всички пленници са освободени при атаката на френските специални части над магазина, съобщава „Скай нюз“. Си Ен Ен допълва, че на мястото са пристигнали множество линейки, които са поели към близките болници, вероятно превозващи ранени.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети