Екзекуторите от Париж са обградени от полиция и жандармерия

DenNews.bg
08.01.2015
размер на текста:

Двамата братя, идентифицирани като извършители на кървавия атентат в редакцията на сатиричното издание „Шарли ебдо”, са обкръжени в бензиностанция на 80 км североизточно от Париж.
Елитни части на полицията и националната жандармерия "са позиционирани за проверка на района, недалеч от Вилер-Котере, където беше изоставена използваната от двамата заподозрени кола.
Двамата мъже бяха забелязани тази сутрин от служител на бензиностанция южно от Вилер-Котере. Той бил жертва на кражба и "официално разпозна" двамата мъже "с качулки, калашников и неща, които приличали на минохвъргачки", добавя полицейският източник. По обяд бензиностанцията бе обсадена от силите на реда и голям брой жандарми бяха разположени отпред, държейки медиите на разстояние, съобщава от своя страна Франс прес.
През изминалата нощ полицията разпространи снимки на заподозрените, двамата братя Шериф и Саид Куаши съответно на 32 и 34 г. Двамата са родени в Париж и имат френско гражданство. В разпространената информация се казва, че са "въоръжени и опасни”.
В изоставения автомобил на терористите – марка "Ситроен С3" бяха намерени 10 коктейли „Молотов” и две джихадистки знамена.
Междувременно стана ясно, че тази вечер в памет на загиналите служители на „Шарли Ебдо” ще бъдат угасени светлините на Айфеловата кула.
На обяд във Франция жертвите на терористичната атака бяха почетени с едноминутно мълчание. В „Нотр Дам дьо Пари” камбаната би в продължение на десет минути. По всички радиостанции в страната по това време звучеше песента на Джон Ленън „Imagine”.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети