Леко затопляне качва градусите около нулата

DenNews.bg
08.01.2015
размер на текста:

Минималните температури днес ще са между минус 12 и минус 7 градуса. На места, главно в североизточните райони, ще паднат до минус 15-16 градуса, съобщи НИМХ.
Над Източна България ще преобладава слънчево време, докато над Западна облачността ще е променлива, без валежи. Вятърът постепенно ще отслабне, а в Дунавската равнина ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, в крайните югозападни райони - до 2 градуса.
Атмосферното налягане няма да се променя съществено и ще остане по-високо от средното за месеца.
Над планините облачността ще е променлива, в Източна България ще намалява до слънчево. Северният вятър ще отслабне, над западните масиви ще се ориентира от северозапад.
Времето ще се затопли. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 7 градуса, на 2000 метра - около минус 12.
Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Северният вятър ще отслабне. Ще остане студено, с максимална температура на въздуха от минус 2 до минус 4 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е около 5 градуса.
Вчера студено време обхвана страната през нощта. Към 5 ч. в повечето райони са измерени температури до минус 10 градуса.
Минус 22 градуса са отчетени на Черни връх, минус 27 – на Мусала и минус 17 – в местността Рожен. Ниски температури са измерени на връх Ботев - минус 21 градуса, а на връх Мургаш – минус 16 градуса.
В равнинната част на страната най-ниските измерени стойности са в Драгоман, Разград и Добрич – минус 12 градуса. Източник: manager.bg
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети